Esimerkit


Tämän sivun esimerkit on tehty julkisen datan pohjalta ja tarkoituksena on osoittaa ensinnäkin kuinka suuret tietomäärät saadaan tehokkaasti visualisoitua helposti omaksuttavaan muotoon, jolloin olennaisen löytäminen on helppoa. Toisena tarkoitus on myös osoittaa tiedon analyyttisempi lähestyminen. Englannin liigan esimerkissä on tiedon esittämisen lisäksi myöskin tuotu ennustemallia pelien lopputuloksista.

 

ESPOON KAUPUNGIN OSTOT VUOSILTA 2012-2016

Tämä esimerkki hyödyntää Espoon kaupungin avointa kirjanpitodataa vuosilta 2012-2016. Aineistossa on yhteensä lähes 3 miljoonaa riviä tietoa kirjanpitoon siirretyistä ostolaskuista.

Visualisoinnissa ostolaskurivejä voi suodattaa Espoon sisäisen tulosyksikön, kustannuspaikan, kirjanpidon tilin,  toimittajan nimen sekä ajankohdan mukaan. Lisäksi aineistoa voidaan rajata suoraan visuaalisista elementeistä, jolloin muut kentät päivittyvät vastaavasti.

Tämä on yksinkertainen esimerkki siitä miten tehokkasti laaja aineisto saadaan visualisoitua ja muokattua helposti ymmärrettävään ja hyödynnettävään muotoon.

Mikäli haluat, voit avata raportin koko näyttöön tästä

Lähde: Espoon kaupungin ostot. Aineiston ylläpitäjä on Espoon kaupungin palveluliiketoimi / Espoo talouspalvelut . Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 10.01.2017 lisenssillä Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen (CC BY 4.0).


ENGLANNIN LIIGAN TILASTOT

Esimerkissä on vuosien 2013-2019 Premier Leaguen statistiikkaa kaikkien otteluiden osalta. Ensimmäinen sivu esittää kotipeliedun suuruuden eri vuosien ja eri joukkueiden välillä. Toisella välilehdellä ennustetaan historiatiedon pohjalta pelien lopputuloksia. Luvut ovat prosentuaalisia todennäköisyyksiä. Kolmannella sivulla ennustetaan maalien lukumäärien todennäköisyyttä. Englannin liigan tiedot päivittyvät automaattisesti pelattujen pelien osalta ottelua seuraavana päivänä.

Koko näytön raportti aukeaa tästä